Novi Sad
26.09.2023.
11:00 > 10:59
Stanje životne sredine zavisi od mnogo faktora, a njen uticaj na građane je veliki i odnosi se na kvalitet hrane, vazduha, vode i sve to zajedno utiče na zdravstveno stanje.
  • Pop84

    26.09.2023 19:53
    @milmar
    dobar,vrlo dobar komentar ali se niko sa Klise ne oglasava,zasto ? Da li njima ne smeta deponija,ili je nesto drugo po sredi ? Imate ovako, clana gradskog veca Amidzica,direktora Lisja Djakovica, direktora i glavnog koordinatora Ivana Radojicica, odbornike Popovica,Hemona,Radakovicku i nikome od njih ne smeta deponija ? Licni interes je u pitanju,kai sto je neko dobio novac iz grupe "stop deponiji",i grupa se ugasila,legla lova !zna se i ko je u pitanju,samo polako
  • Kad smo kod troškova

    26.09.2023 18:56
    Ko se još seća ovog...
    https://www.021.rs › story › Vesti
    Kamioni Čistoće "troše" neverovatnih 1.300 litara na 100 km
  • Zebra

    26.09.2023 15:09
    SNS interes je interes pojedinaca i uvek suprotan od interesa Srbije i naroda!
  • Jovic Brane

    26.09.2023 13:47
    Na zaboravite da u Cistocu gradski oči ne ulazu ništa. Treba da pomognu i da obnove vozni park,da doniraju uniforme i da im daju vece plate. Samo jedan dan kada Cistoca ne bi radila mi bi plivali u smecu. Mene ne zanima ko je na celu firme nego hoću da se nastavi ovako. Isto tako i u gradsko zelenilo treba investirati. To su nam kljucna preduzeća za koje nemamo zamenu. Za deponiju nemam komentar,osim da je ogromna ali bar nema požara pa smo makar sa te strane mirni.
  • Ekonomista

    26.09.2023 12:53
    Ekonomija je za ekologiju
    Dobra je tema, ali medju ucesnicima tribine fali jedan ekonomista. Ako je vec pitanje "ekonomske koristi" zagadjenja, onda bi najbolje bilo da ekonomista gradjanima objasni koji su sve negativni finansijski efekti zagadjenja, i koliko ih to sve na kraju kosta. Ekonomska korist ide samo zagadjivacu. Prema tome, nije bas dobro kada u naslov stavite tu dilemu ekonomska koristi ili opste dobro. Prava dilema je zapravo ekonomska korist zagadjivaca ili ekonomska korist svih gradjana. Pa kada tako postavimo problem vec mu se vidi resenje. Dakle pritisak na vlast od strane gradjana je resenje. Ako postavite stvari tako da izgleda da gradjani treba da biraju izmedju egzistencije i ekologije, onda ih samo ostavljate u mraku i u ubedjenju da ne mogu i ne trebaju nista da menjaju. I zato smo tu gde jesmo.
  • milmar

    26.09.2023 12:07
    gospodo
    iz Radio kafea, tribine koja je održana na ovu vrlo osetljivu temu, jer sam rođen na Klisi,na sajtu JKP Čistoće ovo se naziva smetlištem , a ne deponijom !treće brdo APV posle Vršačkog brega,Fruške gore je naše i vaše smetlište ! na samo 5 km vazdušne linije od grada,Evropske prestonice kulture,Srpske Atine , iz grada se ovo brdo ne vidi, zato je bilo bolje da se tribina održala na samom ulasku u smetlište, kao i konferencija za novinare, pa da se debata o tome !gradska vlast je je ponudila rešenje u vidu novog reciklažnog centra(+7 opština),koju pozdravljam ali problem ostaje , ostaje smetlište,ostaje problem sa kanalom od Koteksviskofana,koji je itekako opasan ! ne postoji reč, kojom mogu opisati smetlište, koje probleme stanovnici Klise i ostalih naselja imaju , a brdo raste,grad sve veći,smetlište još više,nama ostaje da gledamo kako ono raste, a mi ? nas niko ne pita,niko ne vodi računa o građanima,idu izbori,pokucaće na vrata,ali...ovo je problem ,svih problema,što se tiče zaštitne životne sredine u APV, ruglo grada,pokrajine i države ! jedan od pokazatelja našeg odnosa prema sredini u kojoj obitavamo ! kakvo "nasleđe"su nam roditelji ostavili, sad mi ostavljamo našoj deci,unucima...E, to je Srbija u kojoj živim , živimo i živećemo,e takvu Srbiju ne volim, pozz sa Klise,NSada, Vojvodine i Srbije
  • Alex

    26.09.2023 12:04
    Standardi
    Ne treba mi ekološki da uredimo državu zbog EU, nego prvenstveno zbog sebe.
  • Sale

    26.09.2023 11:52
    /
    Ko može neka beži iz Novog Sada.
  • Паја кротитељ галеба

    26.09.2023 11:44
    Ови стручњаци зборе теорију да су у пракси провели 5 дана на градској депонији која се третира као сметилиште а не депонија другачију би теорију зборили ,тамо је и Бог рекао лаку ноћ ,питање је да ли су подземни гасови безбедни за Нови Сад али не зборе о гасовима него о ваздуху,води,транспорту
  • Zemlja čudesa

    26.09.2023 11:39
    Ovde je najvažniji lični interes, legendarna "ugradnja" ili "provizija". Zato imamo paprene rekonstrukcije fudbalskih stadiona i ulica iz budžeta umesto izgradnje prečistača otpadnih voda koji bi delimično finansirala EU, ali i kontrolisala troškove. Investitori koji pune džepove vlastima dobiće svaki kvadrat koji požele po smešnim cenama na nameštenim tenderima. Mišeluk je školski primer: grad je preplatio komunalno uređenje (i tu je "ugradnja"), a tek na trećoj javnoj prodaji će ih prodati investitoru po ceni nižoj od 30% od prvobitne (tu ide "provizija").
  • Dušan Savić

    26.09.2023 11:21
    Kada bi bila obavezna reciklaža. TZo bi bio posao za 80 000 ljudi.
    JEste poskupelo bi odnošenje smeća na 2000 po stanu jer moraju različiti i kontejneri i kamioni da ih nose. Ali zato 80000 radnih mesta novih.
    Ovde se samo priča o ekologiji a rezultat NULA.
    Svako ima hiljadu rešenja ali da samo on zaradi. Kao struja iz smeća, emtan gas, grejanje...
    Samo odvajanje i spaljivanje.
    možete i da zaradite i da bude novca i svega od toga.
    Isto i za prečišćavanje vode. U japanu je prečišćena voda 99,8%.
    Jedino kod nas platiš kaznu pa zagađuješ.
  • Yup

    26.09.2023 11:19
    .
    Nema zarade u tome, zato nikog i ne interesuje u kakvoj zivotnoj sredini zivi obican covek. Al zato od onog sto mogu da zarade, utice na nas vazduh, zemlju i vodu. Zasto bi sami sebi sekli granu na kojoj sede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna